FAQ – Veelgestelde Vragen

Wat voor dienst bieden jullie aan?

Als u naar Sri Lanka reist, heeft u een visum nodig. Via onze website is het mogelijk het aanvraag proces te vereenvoudigen, omdat dit via de immigratiedienst van Sri Lanka minder prettig is. Ons aanvraagformulier is vlot in te vullen, en verder is het mogelijk met iDeal te betalen. Wij bemiddelen uw visumaanvraag bij de immigratiedienst.

Is het nodig om een visum voor Sri Lanka te hebben?

Ja, als Nederlander / EU-Burger komt u anders het land niet in. Het is mogelijk om vooraf een zogenaamde ‘ETA aanvraag te doen’, voor een versnelde procedure bij aankomst. Hiermee hoeft u het visum niet apart aan te vragen bij aankomst, e.g. u ontvangt uw visum direct, en dat scheelt oponthoud op het vliegveld.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn visum ontvang?

Via onze site ontvangt u de documenten binnen 2-3 werkdagen in uw mailbox.

Wat voor soorten visa zijn er voor Sri Lanka?

Er zijn visa voor toeristische en zakelijke doeleinden.

Hoe lang is mijn visum voor Sri Lanka geldig?

Zowel een toeristenvisum als een zakelijk visum is 30 dagen geldig.

Kan ik mijn visum ook verlengen, als ik langer wil blijven?

Jazeker. Echter is er geen enkele mogelijkheid (noch bij ons, noch elders) om dit online te doen. Binnen 30 dagen na aankomst in Sri Lanka is het de bedoeling om het visum door de immigratiedienst in Colombo te laten verlengen. Hiervoor is een bezoek op hun kantoor noodzakelijk.

Wat zijn de kosten voor een visum voor Sri Lanka?

De Sri Lanka visum kosten bestaan uit de kosten voor de immigratiedienst van 35 USD. Voor onze bemiddeling vragen wij ook een bedrag (ca. 13 euro), waardoor het totaalbedrag voor onze diensten op 43.90 EUR uitkomt. Hierbij zitten de voorgenoemde kosten van de immigratiedienst uiteraard bij inbegrepen.